Activiteiten

Zoekveld

Boerengolf

Boerengolf is een variatie op het gewone golfspel. Het is de bedoeling om een aantal holes in zo min mogelijk slagen af te leggen. In tegenstelling tot het gewone spel gebeurt dit nu met een veel grotere club en een flinke bal. Eigenlijk gaat het niet zozeer om het winnen van het spel maar meer om op een leuke manier met vrienden, familie of collega's de omgeving te verkennen. Op de Green Valley Ranch in Teuven kan iedereen het spel uitproberen.

De streekmarkt in Aubel

Het pittoreske Aubel ligt een paar kilometer van Teuven en elke zondagochtend is er een grote markt met ambachtelijke, verse streekproducten. Een keur aan kazen, groenten, vleesproducten en gastronomische specialiteiten uit de Belgische Voerstreek zijn een feest voor de zintuigen. De markt staat bekend als de 'geheime tip' van de regio. Niet zelden wordt het tafereel opgeluisterd door muzikanten. De markt is al sinds de 17e eeuw in bedrijf, toen werd er vooral in graan gehandeld. Wie op zondag geen tijd heeft kan ook op dindagochtend terecht in het dorpscentrum.

De abdij van Val-Dieu

In Val-Dieu wordt traditioneel abdijbier gebrouwen. De monniken van de Cisterciënzerorde bouwden het brouwhuis in 1216 in een verlaten vallei om hun brouwkunsten te vervolmaken en het land te bewerken. De monniken zijn inmiddels weg, maar het bier wordt nog steeds in dezelfde traditie gebrouwen. De abdij kan bezocht worden door groepen van minimaal 12 personen. (Uiteraard schenkt Het Rode Bos de specialiteiten van deze lokale brouwer).

Forellenkwekerij Commanderie

De forellenkwekerij is verbonden aan de 13e-eeuwse commanderij van de Teutoonse Orde. Vanuit de commanderij bestierde de ridderorde het landgoed rondom St. Pieters-Voeren. De inkomsten werden gebruikt voor liefdadigheid of het voeren van kruistochten. Het gebouw van de Teutonen is niet te bezoeken. Maar bezoekers zijn meer dan welkom in de forellenkwekerij. De kwekerij is elk weekend open en in de zomermaanden de hele week.

De zes Voerense dorpen

 

De Belgische Voerstreek bestaat uit zes pittoreske dorpen die samen een wapenschild en hetzelfde dialect delen. Van west naar oost komt een reziger Moelingen, 's-Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal tegen. De Belgisch-Limburgse gemeente werd in 1976 opgericht en ligt vlak tegen de Nederlandse grens aan. De streek beslaat 50 vierkante kilometer en herbergt iets meer dan 4.300 inwoners. De Belgische Voerstreek is onderdeel van Vlaanderen, maar grenst daar niet aan.